Rövid cégismertő

 

A Corals Kereskedelmi és Számítástechnikai Kft 1990-ben átalakulással jött létre. Jogelődje a Corals GMK 1982 alakult meg. Cégünk több mint 20 éves jelenléte az informatikai piacon azt bizonyítja, hogy tisztességes munkával, szakértelemmel és hozzáértéssel mindenütt jelentős eredményeket lehet elérni. Cégünk fejlődése során fokozatosan jutott el a kisebb programok gyártásától a komplex informatikai rendszerek előállításáig. A Corals Kft tevékenységi köre a következő három nagy csoportba sorolható. Ezek a szoftverfejlesztések, a hardverszállítás, és a rendszer üzemeltetés karbantartás. 

Cégünk fő profilja a minőségi ügyviteli szoftverek (ERP) fejlesztése, változatos platformon.  A cég alapításakor és most is fő célkitűzésünk nagy biztonságú, kiváló minőségű, belső ellenőrzésekkel rendelkező szoftver-termékek előállítása. E fő cél megvalósításának legfőbb záloga a kiváló szakembergárda, a folyamatos képzésük és szakmai fejlesztésük, valamint az adott korban elérhető legkorszerűbb szoftverfejlesztési technológiák alkalmazása. Az elért sikerek is az így előállított termékek kiváló minőségének, megbízhatóságának köszönhetőek, mely bizonyítja az alapcélkitűzések helyességét. ERP szoftvereink kliens-szerver architektúrára épülnek. A Windows-os kliens oldali szoftvereink vagy Delphi nyelven, vagy Oracle fejlesztői eszközökkel készülnek. Adatbázis szerver Oracle, illetve minden olyan SQL alapú adatbázis, melyhez van Delphi interfész. Alkalmazásfejlesztési tapasztalatunk van még JAVA, XML „nyelvekben”, valamint idegen szoftver alkalmazások közötti kommunikációs eszközök (MQS) használatában. Rendelésre egyedi szoftvereket készítünk, illetve nagy szoftverfejlesztési projektekben mint alvállalkozó veszünk részt. 

A másik két tevékenységi kör a szoftverfejlesztéshez, forgalmazáshoz kapcsolódik. Szoftver rendszereink mellé kívánságra szállítunk jó minőségű számítógépeket, munkaállomásokat, szervereket. Ezek Intel platformú hardver eszközök, a fő egységeiket az Intel gyártja (alaplap, processzor). Ezeknek az eszközöknek van a legjobb ár-teljesítmény mutatója a minőségi számítógépek között. Ebbe a csoportba sorolható a biztonsági és kommunikációs rendszereink. Az általunk szállított nagybiztonságú tűzfalak, illetve levelező szerverek Linux alapúak. Foglalkozunk routerek programozásával, VPN-ek kialakításával is. A szállított szerverek  operációs rendszere Windows, illetve különféle Linux disztribúciók (Debian, Suse). Kollégáink rendelkezenek Microsoft (MCSE), illetve Linux szakvizsgákkal, erről tanúsítványuk is van.

A harmadik tevékenységi kör a számítógépes, informatikai rendszerek üzemeltetése, karbantartása. Ezeket zömmel az általunk szállított rendszereknél végezzük.